Kādas eļļas ir piemērotas sejai pret grumbām

sejas atjaunošanas eļļa

Daudzas sievietes interesē jautājums, kuras eļļas ir piemērotas sejai? Viņus var saprast. Vēlos lietot dabiskus produktus ādai, bez konservantiem un citām kaitīgām piedevām. Mēs par tiem runāsim rakstā. Ir bāzes eļļas un ēteriskās eļļas. Bāzes eļļas var uzklāt jebkuram ādas tipam. Vislabāk tos izmantot atsevišķi.

Noderīgo īpašību ziņā tie ir vairākas reizes pārāki par ražotajiem kosmētikas līdzekļiem, kas atrodas veikalu plauktos. To sastāvs ir tuvu sebumam, un āda to lieliski uztver. Tie reti izraisa alerģisku reakciju. Tos gatavo ar auksto presēšanu, izmantojot dabīgas izejvielas, riekstus, sēklas, graudus.

Vislabvēlīgākās eļļas sejai

Dabiskās eļļas ir piemērotas visiem ādas tipiem, bet īpaši labvēlīgas ir sausai, maigai, strauji novecojošai ādai ap acīm. Tos izmanto, lai barotu, mīkstinātu, mitrinātu, atjaunotu, uzlabotu ādas tonusu un elastību. Uz to pamata jūs varat pagatavot mājās gatavotu krēmu.

Olīvju eļļa

To lieto gan uzturā, gan ādas atjaunošanai. Maz ticams, ka kāds krēms ar to var salīdzināt ar kvalitāti. Tas satur E vitamīnu, kas aktīvi cīnās ar brīvajiem radikāļiem, novērš ādas novecošanos. Tas satur vitamīnus A un D, kas aktīvi piedalās epidermas atjaunošanā, aizsargā ādu no ultravioletā starojuma. Tam ir attīrošas īpašības. Iemērciet vates spilventiņu olīveļļā, nedaudz izspiediet un berzējiet seju masāžas līniju virzienā. To var izmantot grima noņemšanai.

Avokado eļļa

Produkts tiek izmantots gan kulinārijā, gan mājas kosmētikā. Tas tiek novērtēts ar augstu mitrinošo un pretnovecošanās īpašībām. Regulāri lietojot, āda kļūst tvirta, elastīga, izlīdzinās sīkās krunciņas, nostiepjas ovāls, uzlabojas asinsrite. Tas lieliski uzsūcas, neatstāj taukainu spīdumu.

rīcineļļa

Kosmētikas līdzeklis ir gaiši dzeltens viskozs šķidrums. Tas satur taukskābes, bet lielāks procents ir recinoleīnskābe, kurai ir mīkstinoša iedarbība. Tas baro, mitrina, mīkstina sausu un jutīgu ādu un cīnās ar lobīšanos. Produkts tiek izmantots ādas ap acīm barošanai, augšanai, uzacu un skropstu nostiprināšanai.

Jojobas eļļa

Kosmētika ir šķidrs vasks. To iegūst, auksti presējot no simondsijas auga. Tas satur aminoskābes, kas pēc struktūras atgādina kolagēnu. Pateicoties savām vērtīgajām īpašībām, to plaši izmanto kosmetoloģijā. Šis ir efektīvs līdzeklis, ko izmanto ādas mitrināšanai. Pietiek paņemt dažus pilienus un uzklāt uz ādas, tā izskatīsies mitrināta visas dienas garumā. Trūkums ir tāds, ka eļļains šķidrums var atstāt eļļainu spīdumu.

Aprikožu eļļa

To iegūst no aprikožu kauliņiem aukstās presēšanas ceļā. Tas ir videi draudzīgs produkts ar daudz vitamīnu. To lieto, lai barotu un mitrinātu ādu. Tas aktivizē kolagēna un elastīna ražošanu, un tam piemīt pretnovecošanās īpašības. Tos var izmantot, lai eļļotu seju naktī, nevis nakts krēmu. Tas ir īpaši izdevīgi jutīgai ādai.

Vīnogu sēklu eļļa

Tā ir vitamīnu, makro un mikroelementu noliktava. Vislabākā ir auksti spiesta eļļa, jo apstrādes laikā tā saglabā lietderīgās vielas maksimāli daudz. Tā ir lieliska ādas agrīnas novecošanās, sausuma, nokarenas profilakse. Tas labi uzsūcas un neatstāj taukainu spīdumu.

Šis līdzeklis ir piemērots visiem ādas tipiem, bet īpaši noderīgs tas ir taukainai ādai, jo tam piemīt augstas pretiekaisuma īpašības. To var lietot uz ādas ap acīm, nevis nakts krēmu.

Mandeļu eļļa

Tas ir lielisks kosmētikas līdzeklis, ko var izmantot visu ādas tipu kopšanai. Tas palēnina un aptur novecošanās procesus, aizsargā ādu no ultravioletā starojuma. Pateicoties tā noderīgajam sastāvam, tas ir neaizstājams novecojošas, novecojošas ādas kopšanā. Uzklājot uz sejas, āda kļūst elastīgāka, izlīdzinās smalkās krunciņas, uzlabojas tonuss. Tas praktiski neizraisa alerģiskas reakcijas. To var pievienot krēmiem, sejas maskām vai lietot vienu pašu. Mandeļu eļļai ir viegla konsistence un tā ir piemērota grima noņemšanai.

Argana eļļa

Produkts ir diezgan dārgs, sākotnēji no Marokas. Daudzas sievietes to novērtē tā pretnovecošanās un pretiekaisuma īpašību dēļ. Tas satur lielu daudzumu E vitamīna, kas palēnina novecošanās procesus, izlīdzina agrīnās grumbas un palīdz atjaunot bojātās šūnas. Tas satur polifenolus, kas pazīstami ar savām antioksidanta īpašībām. Kosmētikas līdzeklis atjauno epidermu, izgaismo vecuma plankumus un uzlabo sejas krāsu. Ieteicams lietot pusaudža gados, lai uzlabotu problemātiskās ādas stāvokli.

Šī (shi)

Šim kosmētikas līdzeklim ir blīva konsistence, tāpēc pirms lietošanas to karsē. Tam piemīt pretnovecošanās īpašības, baro, mitrina ādu, pasargā no saules gaismas, atjauno bojātās šūnas, lieto pret dermatītu un psoriāzi.

Mežrozīšu eļļa

Tas satur lielu daudzumu C vitamīna. Šis produkts baro, mitrina, atjauno ādu, cīnās ar grumbām, tūsku, noņem lokus zem acīm. Ieteicams visiem ādas tipiem.

Tējas koka ekstrakts

Tas ir efektīvs baktericīds līdzeklis, īpaši noderīgs taukainai ādai. Cīnās ar kaitīgām baktērijām, iekaisumiem, kairinājumiem, pinnēm, dziedē nelielas brūces, padara seju gaišāku.

Ēteriskās eļļas sejas ādai

Ēteriskās eļļas ir efektīvs kosmētikas līdzeklis, ko izmanto, lai saglabātu sejas skaistumu un jaunību. Tos iegūst no ārstniecības augiem. Tie ir ļoti koncentrēti, un ar tiem jārīkojas ļoti uzmanīgi, lai neizraisītu apdegumus. Tos pa pilienam pievieno krēmiem, šampūniem, maskām.

Izvēloties tos, jums jākoncentrējas uz sejas ādas tipu:

  • Eļļaina āda. Viņai vispiemērotākās ir citronu, greipfrūtu, bergamotes, apelsīnu eļļas.
  • Sausa un jutīga āda. Viņas kopšanai ieteicams izmantot kumelīšu, rožu, rozmarīna, sandalkoka eļļu.
  • Normāla āda. Viņai jūs varat izmantot jasmīnu, kumelīšu, rozmarīna, rožu eļļu.
  • Jūtīga āda. Ģerānijas, kumelīšu, jasmīna eļļa palīdzēs mazināt kairinājumu.
  • Poru sašaurināšanās uz sejas. Poru sašaurināšanai ir lietderīgi izmantot citronu, rozmarīna, greipfrūtu eļļu.
  • Pret pinnēm uz sejas. Ieteicams lietot ēteriskās eļļas: lavandas, krustnagliņu, kumelīšu, tējas koka.

Tagad jūs zināt, kuras eļļas ir piemērotas jūsu sejai, un jūs tās pareizi lietosit savā ikdienas dzīvē.